Strona głównaUncategorizedSłodki Stół - jak go zorganizować?

Słodki Stół – jak go zorganizować?

Urządzenie przyjęcia, takiego jak wesele, urodziny czy wieczór panieński to nie lada wyzwanie. Z jednej strony zależy nam na tym, aby wszystko odbyło się zgodnie z planem, ale jednak gdzieś z tyłu głowy zawsze mamy myśl, żeby zaskoczyć gości i sprawić, aby zapamiętali przyjęcie na długo. Wydaje się to niemożliwe? Może na pierwszy rzut oka tak, ale istnieje kilka sposobów na to, żeby temu zaradzić. Jednym z nich jest zorganizowanie na przyjęciu tzw. Candy Baru, czyli po prostu słodkiego stołu. Dlaczego warto i jak się do tego zabrać? Na te i wiele innych pytań odpowiemy poniżej.

Czym właściwie jest Candy Bar?

Jeszcze do niedawna tego typu atrakcje mogliśmy oglądać wyłącznie w amerykańskich filmach. Moda na malutkie i smakowite deserki przywędrowała jednak do Polski i coraz częściej możemy się z nimi spotkać na weselach czy przyjęciach urodzinowych. Sodki stół to jednak nie tylko różnego rodzaju słodkości, ale także sztuka ich wyeksponowania w taki sposób, aby całość nawiązywała do motywu przewodniego przyjęcia i w pewnym stopniu go uzupełniała. Nie jest to łatwe zadanie, dlatego warto skorzystać tutaj z pomocy specjalistów, czyli cukierni, bądź pracowni, które specjalizują się w realizacji tego typu zamówień. Przykładem takowej jest https://slodkiepasje.pl, gdzie znajdziemy zarówno pyszne deserki, jak i ciekawe aranżacje.

Jak zaplanować słodki stół?

Jak wspomnieliśmy wcześniej, słodki stół powinien nawiązywać do motywu przewodniego przyjęcia. Dlatego też, zanim zabierzemy się za planowanie tego rodzaju atrakcji, zastanówmy się, w jakim stylu zorganizujemy imprezę oraz jakie kolory będą przeważały w dekoracjach. W zależności od tego, czy będzie to styl rustykalny czy na przykład glamour, ekipa przygotuje dla nas odpowiednie naczynka i dodatki. Kolejnym etapem jest ustalenie liczby gości.  Jest to istotne przede wszystkim ze względu na określenie ilości ciast i deserów do przygotowania. Dzięki temu unikniemy marnowania jedzenia, ale też przy okazji płacenia za coś, co i tak zostanie wyrzucone.

Kiedy już ustalimy te dwie kwestie, możemy przystąpić do wyboru firmy, która przygotuje dla nas słodki stół. Warto w tym miejscu przejrzeć realizacje innych Candy Barów, które najczęściej znajdziemy na stronach internetowych. Są one zazwyczaj prezentowane w taki sposób jak tutaj: https://slodkiepasje.pl/gallery/slodki-stol/. Dzięki zdjęciom mamy szansę sprawdzenia, czy ekipa, którą wybieramy, wykonuje stoły w stylach, które nam się podobają oraz, czy ma w swojej ofercie naczynia i dekoracje zaspokajające nasze oczekiwania. Firma wybrana? Teraz możemy skupić się na tym, co znajdzie się na stole. Możliwości mamy bardzo dużo, co oznacza, że z pewnością wybierzemy coś idealnego. Makaroniki, mini torciki, cupcakes’y, kremy na łyżeczkach, lizaki, eklerki… To tylko niektóre ze słodkości, jakie mogą urozmaicić imprezowe menu. Ponadto, na słodkim stole możemy umieścić niewielkie buteleczki z lemoniadą czy innymi kolorowymi napojami. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i smaków, które chcemy znaleźć na stole podczas przyjęcia.

________________________________________________________________________
ARTYKUŁ SPONSOROWANY | Drogi czytelniku powyższy artykuł może być materiałem reklamowym (artykułem sponsorowanym), który został napisany lub zlecony przez reklamodawcę. 

Więcej artykułów

Popularne